Cukrzyca

Cukrzyca typu I i II w ujęciu dietetyki Tradycyjnej Medycyny Chińskiej

cukrzyca-typu-i-i-ii-w-ujeciu-dietetyki-tradycyjnej-medycyny-chinskiej

Zapraszamy Państwa na niezwykły warsztat gotowania dla zdrowia osób chorujących na cukrzycę! Zobaczmy, że można cieszyć się odżywianiem mimo choroby zależnej od pożywienia.

Poniżej zaproszenie od prowadzącej!

Każdy człowiek posiada swój klimat wewnętrzny.

Tradycyjna Medycyna Chińska opisuje go za pomocą zwrotów typu: Wilgoć, Gorąco, Suchość i Zimno.

Moja praca polega na zdiagnozowaniu tych stanów w każdym organie wewnętrznym, przedstawienie stanu dominującego i zaproponowanie do tego odpowiednich zaleceń żywieniowych.

Pragnę pomóc państwu dokonać takiej samodiagnozy w przypadku CUKRZYCY TYPU I i II oraz pracując w zgodzie z moim hasłem „ Zrezygnuj z diety. Przejdź na odżywianie” zmierzyć się z współczesnym podejściem do diety diabetologicznej.

Kiedy i gdzie?

19 Październik 2013 (sobota, 10:00 -15:00

Orkiszowe Pola Galeria Podolany – Strzeszyńska 63, Poznań

Program spotkania:

  • Różnica pomiędzy Wschodem a Zachodem w podejściu do choroby na przykładzie cukrzycy,
  • Typy cukrzycy, symptomy choroby, czy mamy możliwość jej zapobiec, atlas zachowań,
  • Jaki wewnętrzny klimat reprezentuje cukrzyca typu I , a jaki typu II,
  • Dobór odpowiednich produktów i sposobów ich obróbki w przypadku obu typów cukrzycy,
  • Inspirujące przepisy i gotowanie potraw

Prowadzący: Mirosława Tetzlaff

Koszt: 200 zł

Wydajemy certyfikaty – posiadamy wpis do ewidencji palcówek kształcenia ustawicznego.
ZAPRASZAMY PACJENTÓW I SPECJALISTÓW!

Przy zapisie liczy się kolejność zgłoszeń potwierdzonych wpłatą najpóźniej na 1 tydzień przed zajęciami:

Alior Bank
Nr konta:
52 2490 0005 0000 4000 5821 2879
Dane do przelewu:
Dorota Łapa Ul. Boya – Żeleńskiego 18
60-461 Poznań

Orkiszowe Pola

Komentarze (2)

pati25

6 lat temu

Cukrzyca to poważna choroba.Ważna tu jest dieta.
Możemy dowiedzieć się więcej o tej chorobie,o prawidłowym odżywianiu.Dowiemy się jak powinna wyglądać taka dieta.

Zostaw komentarz