Wegetariański obiad Wielkanocny

    2
    Wegetariański obiad Wielkanocny

    Czas przyrządzania: 60 min.
    Poziom trudności: średni
    Liczba porcji: 4

    Składniki:

    • 1 seler
    • 8 ziemniaków
    • 2 jajka
    • 8 łyżek bułki tartej
    • 3 lyżki masła
    • 9 łyżki margaryny
    • 1 opakowanie kalafiora mrożonego
    • 4 szczypty soli
    • 2 szczypty pieprzu
    • 1 pęczek koperku

    Opis wykonania:

    1. Kalafior ugotowac w osolonej wodzie odcedzic
    2. Ugotowac seler, ostudzic, pokroic w plastry grubości 1 cm
    3. Ziemniaki ugotowac, odcedzic , dobrze utłuc , zrobic kulki( ja kulki robię przyrządem do nabierania lodów}
    4. Pokrojonego selera doprawic solą i pieprzem , obtoczyc w rozmąconym jajku i bułce tartej.
    5, Kotlety z selera smażyc na gorącym tłuszczu 5 min.
    6. Z bułki tartej i masła i margaryny zrobic zasmażkę
    7, Zasmażką polac kalafiora

    brysia

    2 KOMENTARZE

    ZOSTAW ODPOWIEDŹ