dieta-3d-chili

O diecie 3D Chili po raz pierwszy można było usłyszeć już w 2012 roku. Dokładnie wtedy do Internetu trafił materiał promocyjny, który przedstawiał sposób na uzyskanie szczupłej sylwetki w nowoczesnym wydaniu. Od tego właśnie momentu rozpoczęła się moda na dietę 3D Chili, która zakłada utratę masy ciała o 8 kg w ciągu 4 tygodni, a wszystko to bez uczucia głodu.

Dieta została stworzona przez polską dietetyczkę, od wielu lat mieszkającą w USA. Jej program odchudzania zyskał rzeszę fanów na całym świecie. System polegający na trójwymiarowym spalaniu kalorii to innowacyjny sposób na zachowanie wymarzonej figury. Najważniejszym elementem diety są przyprawy, których zadaniem jest przyspieszenie naszej przemiany materii, dzięki czemu tracimy zbędne kilogramy. W posiłkach przygotowywanych zgodnie z zasadami diety znajdziemy bardzo duże ilości błonnika, którego zadaniem jest stymulowanie naszego układu trawiennego. Menu nie jest jednostajne, a dzięki stosowaniu dużej ilości przypraw możliwe jest zaspokojenie różnych gustów kulinarnych.

Chili, ostra papryka, czarny pieprz, kardamon, cynamon, imbir to najistotniejsze przyprawy, które wpływają na pracę układu pokarmowego, przyspieszają dzięki temu przemianę materii, a co za tym idzie również proces odchudzania w sposób naturalny i bezpieczny dla naszego organizmu.

Dieta 3D Chili daje trzy razy szybsze efekty odchudzania dzięki:
1.Magicznemu działaniu przypraw
2.Właściwe zestawienie i proporcje przypraw
3.Właściwe dobranie przypraw do potraw

Podział przypraw

Dieta opiera się na trzech kolorach przypraw w niej używanych. Ich właściwe połączenie sprawia, że tworzy się trójwymiarowy system, którego zadaniem jest spalanie kalorii. Najważniejszą przyprawą w diecie jest chili.

Przyprawy czerwone
Działają agresywnie na naszą tkankę tłuszczową, zawierają kapsaicynę, która przyspiesza spalanie tłuszczów i nasz metabolizm. Przykładowe przyprawy to chili, papryka ostra, czarny pieprz, curry, peperroni.

Przyprawy żółte
Stymulują pracę naszego przewodu pokarmowego. Znacznie ułatwiają trawienie dzięki stymulacji wydzielania soków żółciowych. Poprawiają pracę układu krążenia, dzięki czemu hamują apetyt oraz dają poczucie przypływu energii. Dzięki swoim właściwością zapobiegają chęci podjadania przekąsek. Do przypraw żółtych należą: cynamon, kardamon, imbir

Przyprawy zielone
Działają łagodząco i stabilizująco na żołądek, a przy tym zmniejszają dolegliwości dyspepetyczne. Przyprawy regulują pracę żołądka i wspomagają pracę jelit. Do zielonych przypraw należą: mięta, majeranek, bazylia, oregano.

Ewa Małecka